Tips och råd

Att köpa en present till sin pojkvän kan ibland visa sig vara lite svårare än vad man tror. Visst kan man göra det enkelt för sig och köpa en trisslott och hoppas på att din pojkvän skrapar fram högsta vinsten, men både du och vi vet nog att det inte kommer bli någon större succé.

Som flickvän bör du därför lägga ner lite extra tid för att hitta en present till din pojkvän som både är personlig och lite ovanlig. Här på presenttipspojkvän.se hittar du förhoppningsvis något som du inte riktigt hade tänkt på själv, men upptäcker att just det presenttipset passar din pojkvän perfekt.

Vi har listat några grundläggande tips och råd inför ditt köp av den perfekta presenten.

1. Börja planera i tid
Du vet när din pojkvän fyller år, eller hur? Just därför har du ingen egentlig ursäkt om du till slut blir tvungen att stressa för att hinna med att köpa din present. Om du väljer att köpa en present via nätet kan du dock ha din present klar inom några minuter, men om presenten kräver lite mer planering, är vårt tips att du åtminstone börjar ett par veckor innan den stora dagen.

2. Skräddarsy presenten för din pojkvän
En bra present är något som gör din pojkvän glad. En utmordentligt bra present är något som praktiskt taget är skräddarsydd för din pojkväns intressen och behov. Vårt tips är att skriva en lista över vad din pojkvän har för intressen och utgå därifrån. Försök dock att tänka ett steg längre än de flesta. Om din pojkvän t.ex. är intresserad av böcker, så kanske det inte räcker med att köpa ett presentkort hos en bokhandelskedja. I detta läge kan en perfekt present vara att ge din pojkvän en skrivarkurs så att han själv kan leva ut eventuella författardrömmar.

3. Ge bort något bestående
En flaska parfym kan vara trevligt att få ibland, men en speciell födelsedagspresent bör vara något som ger ett bestående minne. En perfekt present blir ofta något som man kommer ihåg för resten av sitt liv och då handlar det oftast om en upplevelse av något slag. En weekendresa, en speciellt romantisk middag eller en provkörning av en sportbil är presenter som din pojkvän alltid kommer att komma ihåg.

4. Ge bort något till er båda
Ett av våra bästa presenttips är att ge bort något som ni båda kan njuta av. Om du t.ex. ger bort en weekendresa för två till din pojkvän, så är det självskrivet att han tar med dig på resan. På så sätt får ni båda njuta av presenten och bygga upp ert förhållande ännu mer. Att uppleva saker tillsammans stärker alla typer av förhållanden och chansen är även stor att ni gör det till en vana att ge bort resor till varandra när ni fyller år.

5. Överraska honom
Om du gör din hemläxa och lägger ner lite tid på din presentinköp, kan du ge din pojkvän en present som han både uppskattar och blir överraskad av. Du känner till din pojkväns alla sidor och du är troligen den som kan hitta den där speciella presenten som han kanske inte ens själv visste han ville ha. Fundera ett varv extra för att hitta något som skulle få honom att tappa hakan när han öppnar sitt paket.